Τα ορθωτικά μέσα χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη, την ευθυγράμμιση και τη διόρθωση της λειτουργίας των κινητικών τμημάτων του σώματος.

Τα ορθωτικά πέλματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη θεραπεία του άκρου πόδα αλλά και ολόκληρου του σκέλους. Ενδεικτικά, μπορεί να εφαρμοστούν σε ασθενείς που πάσχουν από άκανθα πτέρνας, βλαισό μέγα δάκτυλο (κότσι), πτώση μεταταρσίων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος και οσφυαλγία.

Μετά από την εφαρμογή του πέλματος παρατηρείται βελτίωση στην εμβιομηχανική υποστήριξη και στη λειτουργική σταθερότητα, αποφόρτιση των προσβεβλημένων ιστών, μείωση του πόνου και βελτίωση της ισορροπίας. Έτσι έχουμε δύο οφέλη. Από τη μια επιτυγχάνουμε την επούλωση και από την άλλη μειώνουμε τις πιθανότητες υποτροπής ή επανεμφάνισης της πάθησης.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή των ορθωτικών πελμάτων δεν αποτελεί από μόνη της ολοκληρωμένη θεραπεία, αλλα είναι κομμάτι της πλήρους αποκατάστασης.

Το φυσικοθεραπευτήριο συνεργάζεται με την εταιρεία Formthotics. Η εταιρεία μέσω καινοτόμων υλικών και σύγχρονων μεθόδων κατασκευάζει ορθωτικά πέλματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε είδους υπόδημα καθώς και σε ασθενείς με διαβητικό πόδι.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ