Η περιοστίτιδα της κνήμης είναι ένα σύνδρομο υπερχρησίας. Μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποιο κάταγμα κόπωσης της κνήμης είτε σε φλεγμονή των μυών και του περιοστέου της κνήμης. Ο πόνος αυτός συνήθως συμβαίνει σαν αποτέλεσμα υπερχρησίας του άκρου πόδα σε δραστηριότητες όπως τρέξιμο, περπάτημα, άλματα και hiking. Επίσης μπορεί να συμβεί μετά από περπάτημα ή τρέξιμο σε επικλινείς επιφάνειες αλλά και μετά από μακροχρόνια χρήση ακατάλληλων παπουτσιών.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Παρουσιάζεται πόνος στην πρόσθια επιφάνεια της κνήμης κυρίως κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά στις οξείες περιπτώσεις και στην ηρεμία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Τοποθετήστε πάγο για 15-20 λεπτά κάθε 3-4 ώρες για τις πρώτες 2-3 ημέρες. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κάποιες συνεδρίες φυσικοθεραπείας σε ειδικό φυσικοθεραπευτή για να περιοριστεί η φλεγμονή. Ξεκινήστε τη λήψη αντιφλεγμονοδών φαρμάκων άμεσα και διακόψτε τα μόλις σας το πεί ο γιατρός. Το ίδιο χρονικό διάστημα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο πόνος θα πρέπει να κάνετε ειδικές ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του φυσικοθεραπευτή σας. Αποφεύγετε κινήσεις ή δραστηριότητες που να επιδεινώνουν τη φλεγμονή πχ αντί για τρέξιμο μπορείτε να κολυμπάτε σε πισίνα. Εάν ο πόνος επιμένει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 εβδομάδων και παρατηρείται πρηνισμός στον άκρο πόδα ή πλατυποδία ενδείκνυται απόλυτα η κατασκευή ειδικών ορθωτικών πελμάτων μετά από ανάλογη μέτρηση (πελματογράφημα).

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ